Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
0.1 kg | drożdże |
7.5 kg | woda |
2 kg | morela suszona |
1.5 kg | figa suszona |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
0.1 kg | drożdże |
7.5 kg | woda |
2 kg | morela suszona |
1.5 kg | figa suszona |
Krok 2
Posypka
Namoczyć 10 kg mixu Sprint na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 6 kg wody (temperatura wody 40°C-45°C). Mieszać wszystkie składniki około 15 minut na wolnych obrotach, pod koniec czasu miesienia dodać figi i morele suszone. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do foremek (foremka karbowana Sprint 0,52 kg), wyrównać powierzchnię, posypać Dekormixem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C-230°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czasy wypieku około 50 minut.
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.