Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.1 kg drożdże
7.5 kg woda
2 kg morela suszona
1.5 kg figa suszona

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

0.1 kg drożdże
7.5 kg woda
2 kg morela suszona
1.5 kg figa suszona
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Namoczyć 10 kg mixu Sprint na godzinę przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 6 kg wody (temperatura wody 40°C-45°C). Mieszać wszystkie składniki około 15 minut na wolnych obrotach, pod koniec czasu miesienia dodać figi i morele suszone. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do foremek (foremka karbowana Sprint 0,52 kg), wyrównać powierzchnię, posypać Dekormixem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C-230°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czasy wypieku około 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również