Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.1 kg drożdże
7.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

0.1 kg drożdże
7.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszankę namoczyć na godzinę przed zrobieniem ciasta w 6,5 kg wody, (temperatura wody około 40- 45°C). Dodać drożdże i pozostałą część wody. Mieszać wszystkie składniki 15 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna ciasta 15 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do foremek (masa w zależności od wielkości foremek). Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiek w temperaturze 250°C, opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku uzależniony od wielkości naważki.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również