Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
6.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
6.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki przez 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20-30 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, zaokrąglić, włożyć do koszyków rozrostowych. Fermentacja końcowa około 40 minut. Przed wypiekiem na kęsy ciasta nałożyć liść kapusty, wyrzucić z koszyków rozrostowych na aparty załadowcze. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 220°C z zaparowaniem komory, po około 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również