Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

4.5 kg mąka pszenna typ 550
2 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
6.4 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

4.5 kg mąka pszenna typ 550
2 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
6.4 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 5-6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-27°C. Fermentacja wstępna około 25-30 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,23 kg, obtoczyć w mące graham, włożyć po dwa kęsy do formy. Fermentacja końcowa około 50 minut. Przed wypiekiem kęsy naciąć pośrodku wzdłuż formy. Wypiekać w temperaturze 240°C opadającej do 210°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również