Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.25 kg drożdże
6.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.25 kg drożdże
6.5 kg woda
2

Krok 2

Posypka dekoracyjna

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych i 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,45 kg, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w posypce dyniowej, wkładać do formy. Fermentacja końcowa 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 200°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągną parę. Czas wypieku 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również