Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.14 kg sól
0.25 kg drożdże
9 kg woda
0.4 kg płatki ziemniaczane

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.14 kg sól
0.25 kg drożdże
9 kg woda
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

0.4 kg płatki ziemniaczane

Przygotowanie

Namoczyć mieszankę na 30 minut przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 7 kg wody. Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych, 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciast 27-28°C Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,4 kg, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w płatkach ziemniaczanych, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 35 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C opadającej do 220°C, z zaprowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również