Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.5 kg śliwki suszone
0.5 kg żurawina suszona
0.5 kg morela suszona
0.5 kg orzechy laskowe
0.2 kg drożdże
6.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.5 kg śliwki suszone
0.5 kg żurawina suszona
0.5 kg morela suszona
0.5 kg orzechy laskowe
0.2 kg drożdże
6.5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki ( z wyjątkiem mieszanki owoców, które należy dodać pod koniec mieszania ) 20 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, nakładać bezpośrednio do formek, wyrównać powierzchnię. Fermentacja końcowa około 60 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 220°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągną parę. Czas wypieku 40-50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również