Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.15 kg drożdże
6.4 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

0.15 kg drożdże
6.4 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 20 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,4 kg, zaokrąglić, wydłużyć, włożyć do forem. Fermentacja końcowa 60 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągną parę. Czas wypieku 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również