Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
7 kg woda
2

Krok 2

Posypka dekoracyjna

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Namoczyć mix na 3 godziny przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 5 kg zimnej wody (o temperaturze ok.18-20ºC). Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta ok. 26°C. Fermentacja wstępna 20 minut. Podzielić na kęsy o masie 0,47 kg, obtoczyć w posypce Dekormix, włożyć do forem. Fermentacja końcowa 35-45 minut. Wypiekać w temperaturze 230-250°C przez ok. 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również