Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

6 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka pszenna typ 1850
1.65 kg kwas żytni
0.3 kg drożdże
5.8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

6 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka pszenna typ 1850
1.65 kg kwas żytni
0.3 kg drożdże
5.8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem ziaren Mr.Korn) 10 minut na wolnych, 7 minut na szybkich obrotach. Pod koniec czasu mieszania dodać ziarna Mr.Korn. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,46 kg. Nadać kształt krótkiej bagietki z cienkimi końcami, ułożyć na deskach lub aparatach załadowczych zwinięciem do dołu. Fermentacja końcowa około 35 minut. Przed wypiekiem kęsy posypać mąką żytnią, naciąć ukośnie. Wypiekać w temperaturze 220°C z małym zaparowaniem komory. Czas wypieku 38 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również