Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

1 kg mąka pszenna typ 850
5 kg mąka żytnia typ 720
6.4 kg kwas żytni
0.23 kg sól
0.25 kg drożdże
5.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

1 kg mąka pszenna typ 850
5 kg mąka żytnia typ 720
6.4 kg kwas żytni
0.23 kg sól
0.25 kg drożdże
5.6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 2 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta około 28°C. Fermentacja wstępna ciasta około 15 minut. Nakładać ciasto (0,58kg) bezpośrednio do foremek. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również