Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

9.5 kg mąka pszenna typ 550
0.5 kg mąka żytnia typ 720
0.15 kg sól
0.4 kg drożdże
0.26 kg olej
0.1 kg cukier
0.1 kg mleko w proszku odtłuszczone
5.3 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

9.5 kg mąka pszenna typ 550
0.5 kg mąka żytnia typ 720
0.15 kg sól
0.4 kg drożdże
0.26 kg olej
0.1 kg cukier
0.1 kg mleko w proszku odtłuszczone
5.3 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach, pod koniec czasu miesznia dodać olej. Temperatura ciasta 26-27°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, zaokrąglić. Fermentacja w kęsach około 12 minut. Kęsy wydłużyć, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C, bez zaparowania komory. Czas wypieku 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również