Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3 kg mąka pszenna typ 850
4.2 kg mąka żytnia typ 720
4.6 kg kwas żytni
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
5.8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

3 kg mąka pszenna typ 850
4.2 kg mąka żytnia typ 720
4.6 kg kwas żytni
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
5.8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych i 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna około 15-20 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,8 kg, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również