Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
1.2 kg mąka żytnia typ 720
3 kg kwas żytni
0.18 kg sól
0.3 kg drożdże
5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
1.2 kg mąka żytnia typ 720
3 kg kwas żytni
0.18 kg sól
0.3 kg drożdże
5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, zaokrąglić, wydłużyć, włożyć do koszyków. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C, opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również