Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3.5 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka żytnia typ 720
4 kg kwas żytni
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
6.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

2

Krok 2

3

Krok 3

Ciasto

Potrzebne składniki

3.5 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka żytnia typ 720
4 kg kwas żytni
0.22 kg sól
0.2 kg drożdże
6.5 kg woda
4

Krok 4

Posypka dekoracyjna

Potrzebne składniki

5

Krok 5

Posypka dekoracyjna

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Pozostawić ciasto na 20 minut, po upływie czasu ciasto przebić mieszając na wolnych obrotach. Nakładać ciasto (0,52 kg) bezpośrednio do foremek obsypanych posypką dekoracyjną, wyrównać powierzchnię, posypać Dekormixem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C opadającej do 220°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 37 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również