Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3 kg mąka żytnia typ 720
7 kg mąka pszenna typ 850
0.18 kg sól
0.4 kg drożdże
0.6 l olej
5.4 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

3 kg mąka żytnia typ 720
7 kg mąka pszenna typ 850
0.18 kg sól
0.4 kg drożdże
0.6 l olej
5.4 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg . Rozrost w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk), uformować w kształt chlebków i ułożyć na deskach lub aparatach załadowczych. Fermentacja końcowa około 40 minut. Pod koniec fermentacji kęsy posypać delikatnie mąką żytnią i naciąć. Wypiekać w temperaturze 235°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku 15 minuty.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również