Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.3 kg drożdże
6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.3 kg drożdże
6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,52 kg, uformować i włożyć do koszyków (możliwa jest fermentacja kęsów bezpośrednio na aparatach załadowczych). Fermentacja końcowa około 40-45 minut. Przed wypiekiem kęsy naciąć. Wypiekać w temperaturze 240-220°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również