Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3 kg mąka pszenna typ 850
2.3 kg mąka żytnia typ 720
0.8 kg słonecznik
0.08 kg sól
0.3 kg drożdże
7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

3 kg mąka pszenna typ 850
2.3 kg mąka żytnia typ 720
0.8 kg słonecznik
0.08 kg sól
0.3 kg drożdże
7 kg woda
2

Krok 2

dekoracja

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Namoczyć 1,5 kg Ziarmixu w 1,5 kg wody na 1 - 2 godziny przed zrobieniem ciasta. Dodać pozostałe składniki (ilość wody pomniejszona o wodę dodaną do Ziarmixu), mieszać całość 8 minut na wolnych i 2 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 28°C - 30°C. Fermentacja wstępna ciasta 5 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,29 kg, zaokrąglić, obtoczyć w Dekormixie, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 3 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 35 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również