Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.15 kg drożdże
8.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.15 kg drożdże
8.6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do foremek (foremka prostokątna 0,48 kg), wyrównać powierzchnię, posypać mąką żytnią. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również