Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

6 kg mąka pszenna typ 850
4 kg mąka żytnia typ 720
0.22 kg sól
0.3 kg drożdże
8.1 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

6 kg mąka pszenna typ 850
4 kg mąka żytnia typ 720
0.22 kg sól
0.3 kg drożdże
8.1 kg woda
2

Krok 2

Posypka dekoracyjna

Przygotowanie

Namoczyć 1,5 kg Ziarmixu na 1,5 godziny przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 3 kg wody (temperatura wody 40-45°C). Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,88 kg, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w posypce Słonecznej, włożyć do koszyków posypką do dołu. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również