Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

1.5 kg śliwka suszona
0.25 kg drożdże
7.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

1.5 kg śliwka suszona
0.25 kg drożdże
7.5 kg woda

Przygotowanie

Połączyć 10kg mixu z 6,5 kg wody o temperaturze 40-45°C, mieszać 4 minuty na wolnych obrotach. Pozostawić namoczony mix na 60 minut w ciepłym miejscu. Dodać rozpuszczone drożdże w 1 kg pozostałej wody (o temperaturze 30-32°C). Mieszać ciasto 8-10 minut na wolnych obrotach. Śliwki wmieszać delikatnie w ciasto. Temperatura ciasta 29-31°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,57 kg, uformować, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 200°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągną parę. czas wypieku około 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również