Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

2 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
4.3 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

2 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
4.3 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki przez 6 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, zaokrąglić, następnie zrobić podłużne nacięcie w wzdłuż kęsa, ułożyć na deskach. Fermentacja końcowa około 40-50 minut. Przed wypiekiem kęsy ciasta obrócić nacięciem do góry. Wypiekać w temperaturze 240-210°C z zaparowaniem komory, po około 3-4 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40-45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również