Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8.5 kg mąka żytnia typ 720
1.5 kg mąka pszenna typ 850
0.05 kg sól
0.3 kg drożdże
8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

8.5 kg mąka żytnia typ 720
1.5 kg mąka pszenna typ 850
0.05 kg sól
0.3 kg drożdże
8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych i 2 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 28-30°C. Fermentacja wstępna 5 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 2,7 kg, włożyć bezpośrednio do forem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Przed wypiekiem posypać kęsy ciasta mąką żytnią. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającą do 220°C, przez około 50 minut, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również