Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
2 kg mąka żytnia typ 2000
1 kg mąka żytnia typ 720
0.35 kg drożdże
5.9 kg woda
2.5 l maślanka

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
2 kg mąka żytnia typ 2000
1 kg mąka żytnia typ 720
0.35 kg drożdże
5.9 kg woda
2.5 l maślanka

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26 - 28°C. Fermentacha wstępna ciasta 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58kg, każdy kęs podzielić na dwa, zaokrąglić, wydłużyć, skręcić w kształt spirali, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 220°C przez około 40 minut, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć pare.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również