Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 850
2 kg mąka żytnia typ 720
0.18 kg sól
0.35 kg drożdże
6.3 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 850
2 kg mąka żytnia typ 720
0.18 kg sól
0.35 kg drożdże
6.3 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 5 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,635kg, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach. Fermentacja końcowa około 40 minut. Wypiekać w temperaturze 235°C, opadającej do 220°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 34 minuty.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również