Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

3.5 kg mąka żytnia typ 720
3.5 kg mąka pszenna typ 850
0.02 kg sól
0.35 kg drożdże
7.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

3.5 kg mąka żytnia typ 720
3.5 kg mąka pszenna typ 850
0.02 kg sól
0.35 kg drożdże
7.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych i 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 25 - 27°C. Fermentacja wstępna ciasta 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, uformować i włożyć do koszyków. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 50 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również