Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka żytnia typ 720
3.3 kg kwas naturalny
0.22 kg sól
0.35 kg drożdże
2.13 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

7 kg mąka pszenna typ 850
1 kg mąka żytnia typ 720
3.3 kg kwas naturalny
0.22 kg sól
0.35 kg drożdże
2.13 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,690 kg, zaokrąglić, umieścić w koszykach. Fermentacja końcowa około 40 minut. Przed wypiekiem kęsy można naciąć. Wypiekać w temperaturze 235° C, opadającej do 220° C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 40 minuty.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również