Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
1 kg słonecznik
1 kg siemie lniane
7.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
1 kg słonecznik
1 kg siemie lniane
7.5 kg woda

Przygotowanie

Namoczyć siemię lniane i słonecznik w 3,5 kg wody (temp. Wody 30°C) na godzinę przed rozpoczęciem mieszania. Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,46 kg, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w posypce dekoracyjnej, włożyć do koszyków. Fermentacja końcowa 35 minut. Przed wypiekiem obrócić kęsy zwinięciem do góry. Wypiekać w temperaturze 230-200°C przez 40 minut z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również