Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.3 kg drożdże
6.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

0.3 kg drożdże
6.5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych i 1-2 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna ciasta 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,57 kg, zaokrąglić, wydłużyć, włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 200°C, z zaparowaniem komory (po 5 minutach odciągnąć parę). Czas wypieku około 55 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również