Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

4 kg mąka żytnia typ 720
0.35 kg drożdże
6.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

4 kg mąka żytnia typ 720
0.35 kg drożdże
6.6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 8 minut na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, uformować kształt, włożyć do prostokątnych forem lub rantów o rozmiarze 19x14 cm. Fermentacja końcowa około 40-50 minut. Wypiekać w temperaturze 240-210°C z zaparowaniem komory, po 3-4 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40-45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również