Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

1000 g mąka pszenna typ 550
70 g drożdże
15 g sól
590 g woda
500 g rodzynki
pokaż wszystkie
3 kg mąka pszenna typ 550
2 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
7.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

3 kg mąka pszenna typ 550
2 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
7.2 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 10 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,57 kg, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć lekko w mące żytniej, umieścić w koszykach. Fermentacja końcowa około 50 minut. Kęsy przed wypiekiem naciąć ukośnie. Wypiekać w temperaturze 240°C, z zaparowaniem komory. Czas wypieku około 34 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również