Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
3 kg oliwki
6.9 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
3 kg oliwki
6.9 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwek 10 minuty na wolnych, 7 minut na szybkich obrotach. Do gotowego ciasto dodać odsączone oliwki i wmieszać je delikatnie w ciasta. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja 1,5-2 godzin (najlepiej w plastikowych pojemnikach). Posypać powierzchnię ciasta mąką żytnią i wyrzucić ciasto na posypany mąką żytnią stół. Pociąć ciasto skrobką na podłużne kęsy o masie około 0,2 kg, a następnie każdy podłużny kawałek skręcić w przeciwnych kierunkach i ułożyć na aparatach. Fermentacja końcowa około 30 minut. Wypiekać w temperaturze 250-200°C przez około 20 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również