Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 750
0.3 kg drożdże
0.15 kg sól
6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 750
0.3 kg drożdże
0.15 kg sól
6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki przez 8 minut na wolnych i 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna 10-15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,42 kg, zaokrąglić lub wydłużyć. Kęsy zaokrąglone ułożyć jeden obok drugiego w podłóżnych koszykach, kęsy wydłużone ułożyć na aparatach załadowczych tak aby ciasto stykało się bokami ("komyśniak"). Fermentacja końcowa około 50-60 minut. Wypiekać w temperaturze 220-200°C z zaparowaniem komory, po około 3-4 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 25-30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również