Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
5 kg mąka pszenna typ 850
0.18 kg sól
0.3 kg drożdże
7.8 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

5 kg mąka żytnia typ 720
5 kg mąka pszenna typ 850
0.18 kg sól
0.3 kg drożdże
7.8 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem ziaren Mr.Korn) 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach. Pod koniec czasu mieszania dodać ziarna Mr.Korn. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg. Kęsy zaokrąglić, wydłużyć, włożyć do foremek (kęsy można obtoczyć w otrębach pszennych lub żytnich). Fermentacja końcowa około 40 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C opadającej do 210°C z zaparowaniem komory, po około 3 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 45 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również