Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 850
0.4 kg drożdże
5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 850
0.4 kg drożdże
5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28C; Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,45 kg, zaokrąglić. Fermentacja ciasta w kęsach około 10 minut, ponownie lekko zaokrąglić, ułożyć na deskach. Fermentacja końcowa około 50 minut. Przed wypiekiem odwrócić kęsy. Wypiekać w temperaturze 240°C, z zaparowaniem komory. Czas wypieku około 30 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również