Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

300 g marmolada
3 kg mąka żytnia typ 720
3 kg mąka pszenna typ 850
0.1 kg sól
0.3 kg drożdże
7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

3 kg mąka żytnia typ 720
3 kg mąka pszenna typ 850
0.1 kg sól
0.3 kg drożdże
7 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna ciasta 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,680kg, zaokrąglić, wydłużyć, przełożyć "w pętlę", podwinąć końce i ułożyć w koszykach lekko posypanych mąką żytnią. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temp. 250°C opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku około 40 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również