Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.18 kg drożdże
7.2 kg woda
0.8 kg płatki owsiane
0.8 kg sezam

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

0.18 kg drożdże
7.2 kg woda
2

Krok 2

posypka dekoracyjna

Potrzebne składniki

0.8 kg płatki owsiane
0.8 kg sezam

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 15 minut na wolnych obrotach. Temperatura ciasta 27°C. Fermentacja wstępna ciasta 20-30 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do forem, wyrównać powierzchnię. Fermentacja końcowa 40 minut (bez garowni) .Wypiek w temperaturze 250°C opadającej do 200°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 55-60 minut .

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również