Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.8 kg cukier
0.6 kg margaryna
0.2 kg mleko w proszku odtłuszczone
0.6 kg drożdże
0.1 kg sól
pokaż wszystkie
5.5 kg woda
3 kg kruszonka
6.2 kg marmolada
5 kg mąka pszenna typ 850
0.4 kg drożdże
6.2 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 850
0.4 kg drożdże
6.2 kg woda
2

Krok 2

posypka

Potrzebne składniki

Przygotowanie

Namoczyć 5 kg mixu na 2 godziny przed rozpoczęciem miesienia ciasta w 5 kg wody (temperatura wody 40-45°C). Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26 - 28°C. Fermentacja wstępna 10 minut. Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,52 kg, zaokrąglić. Fermentacja ciasta w kęsach około 10 minut. Kęsy wydłużyć, obtoczyć w posypce Dekormix , włożyć do forem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wpiekać w temperaturze 240-230°C, z zaparowaniem komory. Czas wypieku 35 minut

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również