Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

4 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
7.5 kg woda
4 kg śliwka suszona

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

4 kg mąka pszenna typ 850
3 kg mąka żytnia typ 720
0.2 kg drożdże
7.5 kg woda
4 kg śliwka suszona
2

Krok 2

Posypka

Potrzebne składniki

3

Krok 3

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych, 2 minuty na szybkich obrotach, pod koniec czasu miesienia dodać śliwki suszone. Temperatura ciasta 27°C-29°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Nakładać ciasto bezpośrednio do foremek obsypanych Dekormixem (masa w zależności od wielkości formek), wyrównać powierzchnię. Fermentacja końcowa 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C-230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku uzależniony od wielkości naważki.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również