Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

0.4 kg drożdże
7.2 kg woda
0.4 kg olej

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

0.4 kg drożdże
7.2 kg woda
0.4 kg olej

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) 4 minuty na wolnych i 8 minut na szybkich. W połowie czasu mieszania dodać olej. Temperatura ciasta 25-27°C. Ciasto wyłożyć do miski wysmarowanej oliwą z oliwek lub olejem, pozostawić na 60 minut. Ciasto wyłożyć na stół obsypany mąką żytnią. Następnie wyciąć kęsy ciasta o pożądanej wielkości, ułożyć na aparatach lub blachach. Fermentacja końcowa około 40 minut. Wypiekać w temperaturze 220-230°C przez 20 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również