Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg drożdże
4.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg drożdże
4.6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,5 kg. Rozrost w presach około 10-15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem. Fermentacja końcowa 50 minut. Po upływie około 20 minut fermentacji końcowej kęsy posmarować roztrzepanym jajkiem, wykonać dwa nacięcia (uszy zajączka) nożyczkami pod kątem 45 stopni. Oczy nakłuć patyczkiem. Pozostawić do dalszej fermentacji. Wypiekać w temperaturze 220-210°C przez 12 minut, bez zaparowania komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również