Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
6.5 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.3 kg drożdże
6.5 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 10-12 minut na wolnych i 8-6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) bez zaokrąglenia, po 15 minutach nadać kształt knypla, ułożyć śluzą do dołu. Fermentacja końcowa 40-60 minut. Przed wypiekiem obrócić kęsy śluzą do góry. Wypiekać w temperaturze 220°C opadającej do 215°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku 15 minut (przed końcem wypieku odciągnąć luft w celu obsuszenia skórki).

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również