Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg drożdże
5 kg rodzynki
4.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

7.5 kg mąka pszenna typ 550
0.6 kg drożdże
5 kg rodzynki
4.6 kg woda

Przygotowanie

Namoczyć rodzynki w wodzie (temp. wody 30°C) na godzinę przed rozpoczęciem mieszania. Rodzynki odsączyć przed dodaniem do ciasta. Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Rozrost w presach około 10-15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem. Z sześciu kęsów ułożyć rozetkę (kwiatek). Fermentacja końcowa 50 minut. Przed wypiekiem kęsy ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać płatkami migdałów. Wypiekać w temperaturze 210-200°C. przez 20 minut, bez zaparowania komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również