Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
5 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.4 kg | drożdże |
5.6 kg | woda |
0.8 kg | słonecznik |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
Krok 2
posypka
0.8 kg | słonecznik |
- 5kg mixu namoczyć w 5l wody na 1 godzinę przed zrobieniem ciasta (temp namoczonego mixu ok. 25°C) - dodać pozostałe składniki i mieszać ciasto 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach - temperatura ciasta 26-28°C - fermentacja wstępna około 10 minut - podzielić ciasto na kęsy o masie 2100g, zaokrąglić - fermentacja w kęsach około 10 minut - podzielić presy dzielarką na 30 sztuk, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w ziarnach słonecznika - fermentacja końcowa około 50 minut - wypiek w temperaturze 230-240°C przez około 15 minut, z zaparowaniem pieca
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.