Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.6 kg woda
0.8 kg słonecznik

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

5 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.6 kg woda
2

Krok 2

posypka

Potrzebne składniki

0.8 kg słonecznik

Przygotowanie

- 5kg mixu namoczyć w 5l wody na 1 godzinę przed zrobieniem ciasta (temp namoczonego mixu ok. 25°C) - dodać pozostałe składniki i mieszać ciasto 5 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach - temperatura ciasta 26-28°C - fermentacja wstępna około 10 minut - podzielić ciasto na kęsy o masie 2100g, zaokrąglić - fermentacja w kęsach około 10 minut - podzielić presy dzielarką na 30 sztuk, zaokrąglić, wydłużyć, obtoczyć w ziarnach słonecznika - fermentacja końcowa około 50 minut - wypiek w temperaturze 230-240°C przez około 15 minut, z zaparowaniem pieca

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również