Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.7 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

8 kg mąka pszenna typ 550
0.4 kg drożdże
5.7 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 8 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 2,4 kg. Rozrost w presach 10-15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) zaokrąglić. Kęsy wydłużyć do długości około 19 cm nadając im kształt łezki, powierzchnię kęsów zwilżyć wodą, obtoczyć w mące żytniej, ułożyć na blachach falistych - do wypieku bagietek. Fermentacja końcowa około 30 minut. Przed wypiekiem kęsy naciąć - wzdłuż kęsa. Wypiekać w temperaturze 230-220°C przez 20 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również