Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

4 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
1.25 kg słonecznik
6.3 kg woda
1.25 kg słonecznik
1.25 kg dynia ziarna

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

4 kg mąka żytnia typ 720
0.3 kg drożdże
1.25 kg słonecznik
6.3 kg woda
2

Krok 2

Posypka dekoracyjna

Potrzebne składniki

1.25 kg słonecznik
1.25 kg dynia ziarna

Przygotowanie

Przygotować posypkę z 1,25 kg słonecznika i 1,25 kg dyni. Pozostałe składniki mieszać przez 8 minut na wolnych i 5 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,4 kg. Rozrost w presach około 10 minut. Podzielić presy na kęsy bez zaokrąglenia (30 sztuk), posmarować wodą, obtoczyć w mieszance słonecznika z dynią, ułożyć na blachach. Fermentacja końcowa około 30-40 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230° C przez 18 minut z zaparowaniem komory.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również