Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

7 kg mąka pszenna typ 550
0.35 kg drożdże
0.17 kg sól
5.6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

7 kg mąka pszenna typ 550
0.35 kg drożdże
0.17 kg sól
5.6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 15 minut. Podzielić ciasto na presy o masie 2,1 kg. Rozrost w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk),uformować pożądany kształt. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 240°C, opadającej do 230 -220°C z zaparowaniem komory przez około 18 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również