Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
5.5 kg woda
0.1 kg margaryna
0.2 kg sól

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Potrzebne składniki

10 kg mąka pszenna typ 550
0.25 kg drożdże
5.5 kg woda
0.1 kg margaryna
0.2 kg sól

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych obrotach, 7 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 23°C-24°C. Fermentacja wstępna ciasta około 5 minut. Podzielić ciasto na kęsy, zaokrąglić, po 12 minutach odcisnąć znak kajzerki. Kęsy ciasta umieść w kastach rozrostowych, schładzać w chłodnio-garowni.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również