Receptura

Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:

Pozostałe składniki

9 kg mąka pszenna typ 550
1 kg otręby pszenne
0.2 kg sól
0.4 kg drożdże
0.2 kg cukier
6 kg woda

Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.


1

Krok 1

Ciasto

Potrzebne składniki

9 kg mąka pszenna typ 550
1 kg otręby pszenne
0.2 kg sól
0.4 kg drożdże
0.2 kg cukier
6 kg woda

Przygotowanie

Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych, 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 27-29°C. Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, kęsom nadać lekko podłużny kształt, obtoczyć w otrębach, ułożyć na blachach przeznaczonych do wypieku bagietek. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240-230°C z zaparowaniem komory. Czas wypieku 16 minut.

kontakt

Masz pytanie o recepturę?

Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje pytania.

Na Twoje pytanie w możliwie najkrótszym czasie odpowie
Ekspert odpowiedzialny za tę recepturę.

Polecamy Ci również