Nasza receptura opiera się na produktach marki Zeelandia, skorzystaj
z poniższych produktów:
10 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.18 kg | sól |
0.3 kg | drożdże |
0.17 kg | olej |
5.4 kg | woda |
Chcesz przeprowadzić kalkulacje dla tej receptury?
Aby przeliczyć cenę oraz ilość produktów zaloguj się do Strefy Klienta.
Krok 1
Ciasto
10 kg | mąka pszenna typ 550 |
0.18 kg | sól |
0.3 kg | drożdże |
0.17 kg | olej |
5.4 kg | woda |
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 27-28°C . Fermentacja wstępna około 10 minut. Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem. Fermentacja końcowa około 50 minut. Wypiekać w temperaturze 240–230°C przez 16 minut z zaparowaniem komory.
Masz pytanie dotyczące receptury? Napisz do nas wiadomość z pytaniem
a nasz ekspert odpowie na Twoje
pytania.